×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 668

Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 12:44

Edukativno-informativni video projekta "Budi tu i ohrabri me" :) Istaknuto

Udruga roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Moje dijete" u partnerstvu sa Centrom zdravlja VAGA te GD Crvenog križa Osijek provode projekt psihosocijalne potpore djece i članova obitelji uz financijsku potporu Ministarstva zdravlja RH. Opći cilj projekta je pružanje psihosocijalne pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti te članovima njihove obitelji kroz pomoć u prevladavanju barijera uzrokovanih bolešću, prilagodbi, zdravstvenu edukaciju te uključivanje zajednice s unapređenjem znanja o malignim bolestima.

Jedna od aktivnosti projekta je i edukativno-informativni video koji će se prikazati u nekoliko osnovnih škola, kao i u ljetnom kampu u Orahovici te putem medija, kako bi se djeca, ali i nastavnici i roditelji upoznali s bitnim činjenicama vezano uz maligne bolesti kod djece te na taj način svi skupa doprinijeli njihovom što bržem oporavku i uključivanju u svakodnevan život nakon terapija i tretmana koja prolaze na putu prema oporavku.

Više o projektu pogledajte na linku

Fotografije možete pogledati na fanpege-u VAGE

 

 

Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 08:40

Predavanje o prehrani palijativnih bolesnika Istaknuto

Centar zdravlja VAGA i Veronikin rubac surađuju već nekoliko godina. Povodom organiziranih edukativnih aktivnosti za članove i volontere udruge Veronikin rubac, Centar zdravlja VAGA odazvao se na poziv predsjednice Marije Šešo te je održano edukativno predavanje na temu Prehrana - palijativna skrb. Obzirom na složenost pružanja skrbi osobama koje boluju od nekoliko kroničnih nezarazanih oboljenja istovremeno te neizlječivih bolesti, često prehrana nije prilagođena njihovim potrebama što može uzrokovati nedostatak nekih od makro- i mikronutrijenata neophodnih za poboljšano funkcioniranje organizma.

Srijeda, 21 Listopad 2015 04:44

Projekt Znanjem do zdravlja zajedno Istaknuto

Centar zdravlja VAGA u partnerstvu sa CEIP-om (Centar za edukaciju i informiranje potrošača) iz Bilja, predstavili su aktivnosti projekta "Znanjem do zdravlja zajedno, kao nastavak projekta koji se provodi u partnerstvu sa Povjerenstvom za zaštitu prava pacijenata Osječko-baranjske županije od 2010.g.

Projekt traje godinu dana uz financijsku podršku Ministarstva zdravlja te suradnji s Povjerenstvom za zaštitu prava pacijenata Osječko-baranjske županije, uz uključivanje volontera koji će pomoći u informiranju pacijenata vezano uz zaštitu njihovih prava.
Novost u provedbi projekta je otvoreno Savjetovalište za sve građane - pacijente u prostorijama VAGE, Hrv. Republike 19C, gdje se svaki utorak od 11:00 do 16:00 sati primaju i osobno pacijenti kako bi se savjetovali o ostvarivanju svojih prava kao primatelji zdravstvenih usluga.

Ovim putem zahvaljujemo članovima udruge Vukovarski leptirići koji su nam se priduržili u predstavljanju projekta kako bi iznijeli probleme na koje nailaze kao roditelji djece s teškoćama u razvoju.

Utorak, 16 Lipanj 2015 20:50

Konferencija za novinare - Zdravlje je IN III Istaknuto

U petak 12. lipnja 2015. godine održana je konferencija za novinare u sklopu projektnih aktivnosti projekta Zdravlje je IN III. Tom prigodom prezentirane su provedene aktivnosti i rezultati projekta. Više o svemu pročitajte u nastavku.

Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 19:44

Podjela majica učenicima Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas podružnice Dom učenika Istaknuto

U proteklom tjednu smo obavili posljednju aktivnost projekta Zdravlje je IN III koji smo proveli u šk.god. 2014./15. podijelivši promotivne bijele majica s logom projekta „Zdravlje je IN“ učenicima koji su se dobrovoljno prijavili za sudjelovanje u projekta.

Nedjelja, 29 Ožujak 2015 19:54

Predavanje za roditelje u sklopu projekta ZIN III Istaknuto

U sklopu projekta Zdravlje je IN III koji provodimo u Trgovačkoj i komercijalnoj školi Davor Milas podružnici Dom učenika, održali smo i predavanje roditeljima učenika koji su se dobrovoljno uključili u projekt.

Na prehranu djece najveći utjecaj imaju upravo roditelji, potom škola, društvo u kojem se kreću i mediji. Baš iz tog razloga, edukativnim predavanjem smo upozorili roditelje na važnost prehrane njihove djece, kao i na važnost njihove vlastite prehrane.

Srijeda, 18 Ožujak 2015 20:55

Provedba projekta Zdravlje je IN III Istaknuto

Udruga VAGA je započela s aktivnostima projekta Zdravlje je IN III u Trgovačkoj i komercijalnoj školi Davor Milas podružnica Doma učenika. U projekt je uključeno 80-tak učenika od 1 do 4 razreda, a njihovim preliminarnim anketiranjima dobili smo uvid u njihove prehrambene navike i učestalost fizičke aktivnosti.

Četvrtak, 29 Svibanj 2014 11:30

Konferencija za novinare u sklopu projekta Zdravlje je IN II Istaknuto

Udruga VAGA i Prehrambeno - tehnološki fakultet u Osijeku partneri su na projektu Zdravlje je IN II koji se već drugu godinu za redom provodi u srednjim školama i dvije županije, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Multidisciplinarni pristup postizanja optimalne težine

Želiš zdravo smršaviti?

smrsaviZdravo

Prijavi se!

Pratite nas

 

Partneri

PTFOS

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Davor Milas Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"
CC Consumer Classroom
gdckosLogo

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

gdckosLogo

Udruga "Moje Dijete"

Donatori udruzi

hr-mz Ministarstvo zdravlja
hr-mz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
OBZ Osječko-baranjska županija
osijek logo

Grad Osijek

hep logo

Hrvatska elektroprivreda d.d.

Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva