Nedjelja, 26 Veljača 2017 14:03

Edukativni video materijali Istaknuto

Nedjelja, 26 Veljača 2017 14:03

Edukativni video materijali Istaknuto

Nedjelja, 22 Siječanj 2017 09:09

Simpozij Prehrana i hidracija u palijativnoj skrbi bolesnika Istaknuto

 

 037

Trodnevni simpozij "Prehrana i hidracija bolesnika palijativne skrbi" u organizaciji Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, održana je u Vukovaru od 1 do 3.12.2016.g.

Simpozij je namijenjen liječnicima opće prakse, specijalistima, stomatolozima, medicinskim sestrama i tehničarima, psiholozima, farmaceutima, socijalni, radnicima, vjerskim zajednicama, udruga,a civinlnog društva te učenicima i studenatima.
Na simpoziju na sudjelovali i predstavnici udruge Veronikin Rubac te Centra zdravlja VAGA, s ciljem edukacije i unaprijeđenje znanja vezanih uz palijativnu skrb, adekvatne prehrane i hidratacije, što su neki od najvažnijih čimbenika u pružanju kvalitetne skrbi palijativnim bolesnicima.
Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 15:42

Proslavili smo prvih 10 godina VAGE Istaknuto

rodendan VAGA 24

Centar zdravlja VAGA obilježio je 10 godina kontinuiranog rada na području promicanja zdravog načina života, uravnotežene prehrane, redovite tjelesne aktivnosti s ciljem postizanja optimalne tjelesne težine i prevencije kroničnih nezaraznih oboljenja.

Do sada smo odradili preko 30-ak projekata vezano uz programske aktivnosti zadane Statutom te smo na taj način direktno obuhvatili preko 8 000 korisnika na području cijele istočne regije, od najmlađih pa do osoba starije životne dobi. Osim prevencije, edukacije i promicanja zdravlja, provode se i projekti vezano uz zaštitu prava pacijenata i to u suradnji s Povjerenstvom za zaštitu prava pacijenata OBŽ te partnerstvu sa Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. Zahvaljujući tome, u svim većim zdravstvenim ustanovama u našoj županiji postavljeni su sandučići, plakati i letci s osnovnim pravima pacijenata u skladu sa Zakonom te smo time pružili informacije pacijentima, ali i zdravstvenim djelatnicima o pravima koja se trebaju poštivati.

Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 12:44

Edukativno-informativni video projekta "Budi tu i ohrabri me" :) Istaknuto

Udruga roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Moje dijete" u partnerstvu sa Centrom zdravlja VAGA te GD Crvenog križa Osijek provode projekt psihosocijalne potpore djece i članova obitelji uz financijsku potporu Ministarstva zdravlja RH. Opći cilj projekta je pružanje psihosocijalne pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti te članovima njihove obitelji kroz pomoć u prevladavanju barijera uzrokovanih bolešću, prilagodbi, zdravstvenu edukaciju te uključivanje zajednice s unapređenjem znanja o malignim bolestima.

Jedna od aktivnosti projekta je i edukativno-informativni video koji će se prikazati u nekoliko osnovnih škola, kao i u ljetnom kampu u Orahovici te putem medija, kako bi se djeca, ali i nastavnici i roditelji upoznali s bitnim činjenicama vezano uz maligne bolesti kod djece te na taj način svi skupa doprinijeli njihovom što bržem oporavku i uključivanju u svakodnevan život nakon terapija i tretmana koja prolaze na putu prema oporavku.

Više o projektu pogledajte na linku

Fotografije možete pogledati na fanpege-u VAGE

 

 

Četvrtak, 19 Svibanj 2016 16:36

Dani otvorenih vrata u VAGI i ove godine Istaknuto

VAGA i ove godine otvara svoja vrata u sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga, a u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH.
U utorak, 24.5. i srijedu, 25.5. vrata u VAGI otvorena su za sve naše programske i projektne aktivnosti koje provodimo kontinuirano već punih 10 godina.

Link za utorak Link za srijedu

Srijeda, 04 Svibanj 2016 07:33

Promotivni video projekta Znanjem do zdravlja ZAJEDNO Istaknuto

Promotivni video projekta Znanjem do zdravlja ZAJEDNO Centra zdravlja VAGA i Centra za edukaciju i informiranje potrošača, a u suradnji s Povjerenstvom za zaštitu prava pacijenata i financijsku podršku Ministarstva zdravlja.

Nedjelja, 24 Travanj 2016 16:12

Zumbathon® - humanitarni Zumba® Masterclass za Vukovarske leptiriće ♥ Istaknuto

Centar zdravlja VAGA u suradnji s Plesnim klubom Kick organizirali su Zumbathon® - humanitarni Zumba® Masterclass za udrugu Vukovarski leptirići ♥

Cilj je prikupiti sredstva dostatna barem za jedan mjesec terapije za djecu s poteškoćama u razvoju koja svoju terapiju ne mogu ostvariti putem javnih zdravstvenih ustanova. Zato u udruzi Vukovarski leptirići mogu dobiti potrebnu skrb, međutim nedostaju sredstva za plaćanje stručnjaka koji te terapije provode. 

Stoga smo se udružili kako bi svojim malim doprinosom pomogli da se terapija koja je od iznimne važnosti za djecu u fazi intenzivnog rasta i razvoja može kontinuirano odvijati. Trenutačno u udruzi pružaju pomoć rehabilitacije i socijalnog uključivanja oko stotinjak djece s poteškoćama u razvoju iz cijele istočne regije.
Uključite se i vi uplatom donacije na posebno otvoren žiro račun koji je aktivan 60 dana (IBAN: HR16 2407000 – 1500317680 OTP banka) ili nam se pridružite u subotu, 30.4. u 18 sati u sportskoj Dvorani Jug 2 u Osijeku na Zumbathonu® za Vukovarske leptiriće.
Fotografije sa održanog Zumbathona možete pogledati na linku 

Link događaja na facebook-u

Četvrtak, 24 Ožujak 2016 19:08

Održane tribine i debata u sklopu projekta Znanjem do zdravlja ZAJEDNO Istaknuto

U sklopu projekta Znanjem do zdravlja ZAJEDNO održano je nekoliko tribina za pacijente u Bilju i Osijeku, u suradnji s udrugama umirovljenika, invalidima rada, osobama s poremećajem u razvoju te kronično oboljelim osobama. Povodom svjetskog dana zaštite potrošača održana je debata u Valopovu o pravima pacijenata i unapređenju kvalitete zdravstvenih usluga te predstavljanju projekta Znanjem do zdravlja ZAJEDNO.

Subota, 05 Ožujak 2016 08:08

Savjetovalište za prevenciju pretilosti Istaknuto

Savjetovalište za prevenciju pretilosti osnovali su Medicinski fakultet sa Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, 2010. godine. Savjetovalište vode punih šest godina stručnjaci iz Centra zdravlja VAGA.
Voditeljica Savjetovališta je Danijela Periš, sveučilišna specijalistica sigurnosti i kvalitete hrane.

Savjetovalište je smješteno u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Šetalište Petra Preradovića 6 u Osijeku te je otvoreno za sve građane svaki četvrtak u vremenu od 13:00 do 15:00 sati.

Srijeda, 30 Prosinac 2015 10:35

Projekt "Budi tu i ohrabri me" Istaknuto

Udruga roditelja oboljelih od malignih bolesti Moje dijete u partnerstvu sa Centrom zdravlja VAGA te GD Crvenog križa Osijek provode projekt psihosocijalne potpore djece i članova obitelji uz financijsku potporu Ministarstva zdravlja RH. Opći cilj projekta je pružanje psihosocijalne pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti te članovima njihove obitelji kroz pomoć u prevladavanju barijera uzrokovanih bolešću, prilagodbi, zdravstvenu edukaciju te uključivanje zajednice s unapređenjem znanja o malignim bolestima.

Centar zdravlja VAGA kao partner na projektu pomoći će u bržem i kvalitetnijem oporavku te prevenciji komplikacija koja nastaju uslijed liječenje i to dijetoterapijskim pristupom, izradom individualnih jelovnika prema potrebama svakog djeteta, a prema izračunu dobivenih parametara medicinskim analizatorom te edukacijom roditelja kroz interaktivne radionice kuhanja i predavanjima.

Radionice kuhanja 

Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 08:40

Predavanje o prehrani palijativnih bolesnika Istaknuto

Centar zdravlja VAGA i Veronikin rubac surađuju već nekoliko godina. Povodom organiziranih edukativnih aktivnosti za članove i volontere udruge Veronikin rubac, Centar zdravlja VAGA odazvao se na poziv predsjednice Marije Šešo te je održano edukativno predavanje na temu Prehrana - palijativna skrb. Obzirom na složenost pružanja skrbi osobama koje boluju od nekoliko kroničnih nezarazanih oboljenja istovremeno te neizlječivih bolesti, često prehrana nije prilagođena njihovim potrebama što može uzrokovati nedostatak nekih od makro- i mikronutrijenata neophodnih za poboljšano funkcioniranje organizma.

Multidisciplinarni pristup postizanja optimalne težine

Želiš zdravo smršaviti?

smrsaviZdravo

Prijavi se!

Pratite nas

 

Partneri

PTFOS

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Davor Milas Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"
CC Consumer Classroom
gdckosLogo

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

gdckosLogo

Udruga "Moje Dijete"

Donatori udruzi

hr-mz Ministarstvo zdravlja
hr-mz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
OBZ Osječko-baranjska županija
osijek logo

Grad Osijek

hep logo

Hrvatska elektroprivreda d.d.

Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva