Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 15:42

Proslavili smo prvih 10 godina VAGE

rodendan VAGA 24

Centar zdravlja VAGA obilježio je 10 godina kontinuiranog rada na području promicanja zdravog načina života, uravnotežene prehrane, redovite tjelesne aktivnosti s ciljem postizanja optimalne tjelesne težine i prevencije kroničnih nezaraznih oboljenja.

Do sada smo odradili preko 30-ak projekata vezano uz programske aktivnosti zadane Statutom te smo na taj način direktno obuhvatili preko 8 000 korisnika na području cijele istočne regije, od najmlađih pa do osoba starije životne dobi. Osim prevencije, edukacije i promicanja zdravlja, provode se i projekti vezano uz zaštitu prava pacijenata i to u suradnji s Povjerenstvom za zaštitu prava pacijenata OBŽ te partnerstvu sa Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. Zahvaljujući tome, u svim većim zdravstvenim ustanovama u našoj županiji postavljeni su sandučići, plakati i letci s osnovnim pravima pacijenata u skladu sa Zakonom te smo time pružili informacije pacijentima, ali i zdravstvenim djelatnicima o pravima koja se trebaju poštivati.

 

S obzirom da je prvih 10 godina djelovanja bilo vrlo dinamično, ali i teško s obzirom na održivost i kontinuitet financijske potpore donatora, posebice Ministarstva zdravlja kao resornog ministarstva, zatim Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Grada Osijek, Osječko-baranjske županije, HEP-a i sl., odlučili smo obilježiti prvo desetljeće VAGE. Stoga smo na ZDRAVOM RUČKU S NOGU okupili sve one koji su na bilo koji način u ovih 10 godina rada podržali rad VAGE, bilo kao donatori, sponzori, suradnici, partneri, medijski pokrovitelji, vjerni članovi i volonteri bez kojih ne bi slavili ovu obljetnicu te su im uručene Zahvalnice za podršku rada Centra zdravlja VAGA.

Fotografije možete pogledati na našem fanpage-u vaga.zdravlje

Video sadržaj

Multidisciplinarni pristup postizanja optimalne težine

Želiš zdravo smršaviti?

smrsaviZdravo

Prijavi se!

Pratite nas

 

Partneri

PTFOS

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Davor Milas Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"
CC Consumer Classroom
gdckosLogo

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

gdckosLogo

Udruga "Moje Dijete"

Donatori udruzi

hr-mz Ministarstvo zdravlja
hr-mz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
OBZ Osječko-baranjska županija
osijek logo

Grad Osijek

hep logo

Hrvatska elektroprivreda d.d.

Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva