This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Održana radionica kuhanja u VAGI

//Održana radionica kuhanja u VAGI

Održana radionica kuhanja u VAGI

Četvrtak, 06 Studeni 2014.

Održana radionica kuhanja u VAGI

Koliko je važno što i kako kuhamo? Odgovor je, itekako!

Često puta nismo ni sami sigurni kako se neke namirnice pravilno pripremaju pa ih pripremimo možda i na krivi način. Tako se često puta dogodi da se neke zdrave namirnice pripreme jednom i nikada više upravo jer nismo pogodili pravi način pripreme te je ispalo neukusno i neprihvatljivo od strane ostalih članova obitelji sa komentarom: “Nikada više to nemoj kuhati!”

I šteta je već učinjena osim što je možda većina pripremljenog obroka završila u kanti za smeće, ukoliko niste toliko uporni u svom nastojanju da se svi u kući hranite zdravo pa pojedete jelo nasilu, iako je doista neukusno, samo da im dokažete da je ipak jestivo i da ste preživjeli. Šalu na stranu, što se tiče pravilnog kuhanja doista se ima o čemu pričati. Pod pravilnim smatramo i zdravim, ali i sigurnim.

Jeste li primjerice znali da se u uobičajenem nedjeljnu ručku koji se sastoji do pečenog mesa i pečenih krumpira kriju velike količine karcenogenih tvari poput heterocikličkih aromatskih amina (HAA) i akrilamida (AA), koji su odgovorni za nastanak većine vrsta raka, između ostalog raka debelog crijeva, prostate, gušterače i rak dojke, ali i da ih možete smanjiti ili potpuno izbjeći određenim metodama kuhanja i pripreme te korištenjem nekih vrsta začina? Znanje je majka, poznata je rečenica koja se može nadovezati i na zdravlje. Upravo bitnim činjenicama itekako možemo spirječiti nastanak brojnih oboljenja, ne samo cirkulacijskih bolesti i ateroskleroze koje za posljedicu imaju srčani i moždani udar, već i brojne vrste raka.

Osim toga, sigurnost sa stajališta kontaminirane hrane s biološkog aspekta također je ključna u pravilnoj i sigurnoj pirpremi namirnica. Jeste li znali primjerice da se bakterija Salmonella, kao uzročnik trovanja hranom koje dovode do trbušnog tifusa i infekcije netifusne salmoneloze poput enterokolitisa moža naći na kutiji od jaja te da se tzv. cross – kontaminacijom može prenijeti sa kuhinjske krpe na ostale namirnice koje se konzumiraju sirove?

Kada radionicu vode dvije stručnjakinje svaka iz svog područja, specijalistica za sigurnost i kvalitetu hrane te nutricionistica, onda možete čuti o tome, ali i puno više. Možda vas baš jedna informacija spasi od trovanja hranom ili prevenira nastanak nekih od kroničnih oboljenja koja vam mogu umanjiti kvalitetu života.

Inače, radionica kuhanja prošla je u vrlo ležernom ugođaju gdje smo naučili puno toga zdravog, ali i finog, neobičnog, ali i svakidašneg u slijedu od sedam jela, red slanog, pa red slatkog, juha od povrća pa kolač od prosa, proteinski kruh iz mikrovalne za 3 minute pa ledeni desert bez šećera za 2 minute…svašta – nešto, za svakog ponešto 🙂

Nadamo se da se vidimo i sljedećoj radionici koju pripremamo za kraj siječnja 2015.g. u prostorijama Savjetovališta “Za zdravlja – VAGA”.

Fotografije s radionice kuhanja možete pogledati na našem Facebook fan page-u, isto tako i najavu događaja.

By | 2017-10-30T09:51:25+00:00 listopad 16th, 2017|Categories: Savjetovalište "Za zdravlje - VAGA"|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment