This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Aktivnost + optimalna prehrana = prevencija 2010/11/12.

//Aktivnost + optimalna prehrana = prevencija 2010/11/12.

Aktivnost + optimalna prehrana = prevencija 2010/11/12.

Udruga VAGA provodi aktivnosti projektnog prijedloga pod nazivom “Aktivnost+optimalna prehrana= prevencija”. Preventivnim aktivnostima rekreacije u prirodi, tzv. hodanjem pomoću štapova, uz savjetovanje o prehrani, izradu individualnih jelovnika, i praćenje rizičnih čimbenika kompjutorskom analizom sastava tijela (% masti u tijelu, % vode i % nemasnog dijela, ITM, WHR) uz kontrolu vrijednosti krvnog tlaka i razine šećera u krvi, čime se nastoje umanjiti štetni utjecaji starenja i nepravilnog načina življenja na zdravlje ugrožene i marginalizirane skupine građana. Time doprinosimo provođenju Nacionalne strategije prevencije kroničnih nezaraznih oboljenja koja nastaju uslijed nepravilnog načina življenja na području Osječko-baranjske županije i grada Osijeka

Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života marginaliziranih skupina populacije, kao i prevenirati bolesti koje nastaju kao posljedica tjelesne neaktivnosti i neadekvatne prehrane. Rekreacijom Hodanje pomoću štapova, pruža se mogućnost svim zainteresiranim građanima za uključivanje u aktivan život na otvorenom, u prirodi.
Ova vrsta rekreacije je besplatna i stoga vrlo poželjna za osobe koje su u mirovini, slabije kupovne moći, ili su bolesni i stari. Osim dobrobiti na fizičko zdravlje, druženje i rekreaciju u prirodi, potiče se lučenje endorfina koji pozitivno djeluje na raspoloženje i podiže osjećaj zadovoljstva, što je vrlo važno bez obzira na dob osobe, pogotovo u današnje vrijeme stresa i loše globalne situacije. Hodanje sa štapovima prilično je jednostavna aktivnost i nakon desetak sati obuke brzo se savladavaju osnove pravilnog hodanja pomoću štapova kao pomagala. Iako ta vrsta hodanja omogućava sigurnije hodanje, pogotovo za osobe koje imaju problema sa sustavom za hodanje (kukovi, koljena i zglobovi), boluju od osteoporoze ili neravnoteže zbog vrtoglavica nakon moždanog ili srčanog udara, u ovu aktivnost mogu se uključiti i mlađe osobe, koje imaju problema s prekomjernom tjelesnom težinom/pretilošću, jer se putem ove aktivnosti pospješuje bolje sagorijevanje masti u tijelu, koristi se skoro 90% mišića tijela, jačaju se mišići ramenog pojasa, a ne opterećuju se zglobovi i noge, kao u slučaju trčanja, kojeg uglavnom prakticiraju mlađe osobe kao vid rekreacije. Zahvaljujući analizatoru za mjerenje sastava tijela (% masnog dijela, % nemasnog dijela, % vode, ITM, bazalnog metabolizma u kcal), mjerenje vrijednosti krvnog tlaka, mjerenje razine glukoze u krvi, kao važni pokazatelji zdravstvenog stanja pojedinca, ali i izračuna rizičnih čimbenika, uz savjetovanje o prehrani i izradi individualnih jelovnika pomoću programa Genesis za svakog korisnika prilagođenih energetskim potrebama, moći će se pratiti pozitivni učinak koji se postiže redovitom tjelesnom aktivnošću uz prilagođenu i uravnoteženu prehranu.
U aktivnost prijedloga mogu se uključiti osobe starije životne dobi, osobe mlađe i srednje dobi s prekomjernom tjelesnom težinom/pretilošću, osobe s problemima lokomotornog sustava, osteoporozom, srčanim i/ili moždanim udarom, kao i ostali zainteresirani građani.
Dugoročnim učinkom regulacije tjelesne težine i gubitkom suvišnih kilograma za svega 5-10% smanjit će se rizik od prerane smrti za 20% te sniziti vrijednosti krvnog tlaka i glukoze u krvi za 10-50% s pozitivnim učincima na ukupno zdravstveno stanje i kondiciju.
Usluge savjetovanja održavaju se u Savjetovalištu “Za zdravlje-VAGA”, Hrvatske Republike 19C u Osijeku.

Sve dodatne informacije putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 098/905-8558.

Fotografije na fanpage-u

By | 2017-10-30T12:28:59+00:00 listopad 16th, 2017|Categories: Projekti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment