This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Radionica zdravog kuhanja

//Radionica zdravog kuhanja

Radionica zdravog kuhanja

U sklopu našeg jedinstvenog multidisciplinarnog pristupa postizanju optimalne težine, organizirali smo još jednu radionicu zdravog kuhanja u nizu. Radionica se održala u subotu, 31.10. s početkom u 18 sati, u prostorijama Savjetovališta “Za zdravlje – VAGA”, Hrv. Republike 19C, u blok  centru 2 u Osijeku.  

Polaznicima smo pokazali kako se može zdravo pripremiti ručak u samo pola sata u vrijeme radnog tjedna koji će zadovoljiti potrebe za hranjivim tvarima svih ukućana, od najmlađih pa do starijih. No, ne samo kako, već i u kojem posuđu, s kojim namirnicama i zašto baš tako, uz kratku edukativnu radionicu izbjegavanja kancerogenih tvari koje nastaju prilikom podvrgavanja namirnica životinjskog i biljnog podrijetla visokim temperaturama, poput HAA i AA.

U suradnji sa AMC Hrvatska pokazali smo da je vrlo važno u čemu kuhamo i na kojoj temperaturi, jer kuhanjem na visokim temperaturama uništavaju se vitamini i minerali koji su esencijalni za naše zdravlje. I najkvalitetnije namirnice , ukoliko ih skuhate u lošem posuđu i na visokim temperaturama neće vam osigurati biološki aktivne tvari koje imaju zaštitni učinak. Osim toga, prilikom podvrgavanja namirinica poput mesa, žitarica, krumpira i sl., na visokim temperaturama prilikom pečenje, prženja i pohanja, nastaju kancerogene tvari koje se mogu izbjeći upravo kuhanjem na optimalnim temperaturama i pravilnim načinom.

Pokušajte s nama promijeniti svoje dosadašnje navike i naučiti kako jesti raznovrsno i zdravo ili s ciljem smanjivanja potkožnog masnog tkiva bez posljedica na zdravlje.

Najava radionice na događaju na fanpage-u, na Osijek031.

Fotografije sa održane radionice na fanpage-u.

U sklopu multidisciplinarnog pristupa postizanja optimalne tjelesne težine koji se provodi već duže vrijeme u VAGI, uključeni su:

1. Kompletna analiza sastava tijela kompjutorskim analizatorom Tanita SC 330 (% potkožnog masnog tkiva, % vode, % mišićne mase, % predviđene koštane mase, ITM, WHR-omjer struka i bokova, energetsku potrebu organizma, odnosno bazalni metabolizam u kcal, metaboličku starost organizma te izračun rizičnih čimbenika na temelju dobivenih vrijednosti);

2. Mjerenje krvnog tlaka digitalnim tlakomjerom Omron;

3. Izrada individualnog tjednog jelovnika pomoću programa Genesis i Programa Prehrane;

4. Radionice zdravog kuhanja;

5. Nutricionistička savjetovanja;

6. Brošura sa svim savjetima kako se pravilno hraniti;

7. Rekreacija u sklopu programskih aktivnosti VAGE, tri puta na tjedan (Hodanje pomoću štapova na stazi za trčanje i brzo hodanje i/ili ZUMBA® fitness, svjetski popularan rekreativni program idealan za brzo sagorijevanje masnih naslaga, Zumba® Gold, program prilagođen osobama starije životne dobi, s prekomjernom tjelesnom masom/pretili te onima koji se oporavljaju nakon bolesti).

Do sada smo imali preko 30 -ak zadovoljnih korisnika sa izvanrednim rezultatima. Slobodno nam se obratite imate li bilo kakvih piranja. Program vodi voditeljice Savjetovališta “Za zdravlje – VAGA”, sveučilišna specijalistica sigurnosti i kvalitete hrane te licencirana Zumba® instruktorica Danijela Periš, voditeljica sportsko-rekreativnih aktivnosti Hrvatske Olimpijske Akademije.

Stranice stranih nevladinih organizacija koje već godinama upozoravaju o štetnosti pretjeranog unosa suhomesnatih proizvoda, pogotovo fast food-a, ili komične parole da Hot dog uzrokuje nastanak raka “stražnjice”.

butt cancer

Gostovanje voditeljice Savjetovališta u emisiji Vruća linija Osječke TV na temu pripoćenja Svjetske zdravstvene organizacije, odnosno IARC-a (Međunarodne agencije za istraživanje raka pri WHO) o kancerogenom učinku suhomesnatih proizvoda te mogućem kancerogenom učinku crvenog mesa na ljudsko zdravlje.

 

 

 

26 Listopad 2015 

By | 2017-10-30T13:05:47+00:00 rujan 20th, 2017|Categories: Savjetovalište "Za zdravlje - VAGA"|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment